Volgend artikel

Commentaar

Vernieuwing: durf het aan

Marnix Norder, voorzitter Aedes

2 minuten leestijd

100 deelnemende corporaties, 75 projecten, 16 partners uit de huur-, bouw- en installatiebranche. Met veel enthousiasme zijn we ruim een jaar bezig met de Vernieuwingsagenda. Daar ben ik heel blij mee. Tegelijkertijd zijn we nog lang niet klaar.

De Vernieuwingsagenda verbindt ons voor de komende jaren. Het gaat om samenwerking van lange adem, want we leven in een wereld vol veranderingen.

Veranderingen die ons vragen het slimmer en beter te doen om klaar te zijn voor de toekomst. De toekomst van onze huurders. Ik zie dat corporaties daarmee keihard bezig zijn, groot en klein, verspreid door het hele land. 

Een brede groep corporatiemedewerkers – van directeur-bestuurders, vastgoedmanagers, beleidsadviseurs tot wijkbeheerders – is samen met onze partners aan de slag. Met nieuwe ideeën voor betaalbare en duurzame huizen, langer zelfstandig wonen, betere dienstverlening, leefbare buurten. Voor verandering in de sector.

Veranderen moet je ook durven. Het is verleidelijk om de luiken gesloten te houden en zelf het wiel uit te vinden. Op die manier komen we er natuurlijk niet. We doen het best goed, geen misverstand daarover.

Maar innoveren moet je toch echt leren. Door ideeën op te doen bij collega’s of buiten de corporatiesector, door kennis te delen en samen te werken. Daar zijn we nog wat terughoudend in. Soms ontbreekt het nog aan dat beetje lef om je open te stellen voor een andere, vernieuwende aanpak. De Vernieuwingsagenda brengt juist corporaties bij elkaar en stimuleert het samen vinden van oplossingen.

Deze special van Aedes-Magazine brengt aansprekende projecten in beeld. Laat je inspireren en ga eens langs bij een van deze corporaties. En sluit je aan bij de Vernieuwingsagenda. Dat lijkt me slimmer en beter. Voor elkaar. Voor onze huurders. Durf jij het aan?

foto: jeroen poortvliet