Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 1-2020

Slimmer en beter voor elkaar

Speels energie besparen

1 minuten leestijd

Woningcorporaties werken aan goed en betaalbaar wonen in Nederland. Dat doen ze door samen te werken en te innoveren. Dit keer deze voorbeelden:

1. Alle Drentse sociale huurwoningen bij elkaar
2. Natuurlijke drainage
3. Weer aan het werk
4. Huurders Bo-Ex kiezen voor zelfbeheer
5. Passieve woningen in Norg
6. Effectief rapporteren met RGS
7. Speels energiebesparen

Energie besparen is een kwestie van bewustwording. Om dat op een leuke manier tussen de oren van huurders te krijgen, heeft Woonwaard een app laten ontwikkelen. De energie:spaar:app is voor iedereen beschikbaar.

Sinds de lancering in oktober 2019 is de app al zo’n 500 keer gedownload. In de app kun je reminders instellen om bijvoorbeeld de verwarming een uur voor bedtijd lager te zetten of om korter te douchen. Enkele tientallen huurders hebben al genoeg punten bij elkaar gespaard om bij Woonwaard een prijs te komen ophalen. Zij kunnen onder andere kiezen voor led-lampen, een stormparaplu of een powercube.

‘Met de energie:spaar:app willen we de huurders meekrijgen in bewuster omgaan met energie’, zegt Nina Wolf van Woonwaard. ‘Wij zijn verantwoordelijk voor de woningen, maar energie besparen kan iedereen. Met de app brengen we dat op een speelse manier onder de aandacht. Het is een leuk middel om huurders op een andere manier te bereiken.’

De app is voor iedereen beschikbaar via Google Play Store of Apple App Store. Woonwaard heeft de functionaliteit onlangs uitgebreid met een challenge die je met een groep kunt spelen. Dit is eerst intern met corporatiemedewerkers uitgetest. Woonwaard kan de app makkelijk aanpassen met informatie over andere onderwerpen.

Meer weten? Mail Nina Wolf.

tekst: christine van eerd