Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 1-2020

Ondertussen in

Uden

Tijdelijk en prefab

1 minuten leestijd

De productie van de 40 tijdelijke wisselwoningen voor woningcorporatie Woonopmaat ligt op schema. Projectleiders Benny Duimel en Sander Linn zijn namens de corporatie in de fabriek van BARLI in Uden voor een kwaliteitscontrole van de prefabwoningen.

Begin maart gaan de eerste op een dieplader naar Heemskerk. Woonopmaat mag van de gemeente de zeer energiezuinige woningen voor ten minste tien jaar in het centrum van het dorp plaatsen. Daarna krijgen de woningen

Foto: Vincent van den Hoogen

een andere plek. Waar is nog niet bekend. Voor nu zijn de tijdelijke woningen bedoeld voor bewoners van woningen die elders in het dorp worden gesloopt of gerenoveerd. 

Een goede oplossing in de gespannen woningmarkt in de regio IJmond. Want er komen onvoldoende woningen vrij om als wisselwoning te gebruiken. De gemeente is enthousiast en wil op korte termijn meer locaties beschikbaar stellen voor dit type woningen.

Bekijk een interview met Sjoerd Hooftman van Woonopmaat over de wisselwoningen. 

Meer informatie over tijdelijke woningen? Bekijk de Aedes-corporatiemonitor Tijdelijke woningen en de brochure Verplaatsbare woningen bouwen

tekst: margriet pflug