Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 5-2018

Ondertussen in

Zutphen

Samenwerken aan duurzaamheid

1 minuten leestijd

De Aedes Roadshow De Routekaart: van ambitie naar aanpak streek 16 oktober 2018 neer in het kantoor van Woonbedrijf ieder1 in Zutphen. Corporatiebestuurders uit de regio Woonkeus Stedendriehoek brachten er hun regionale verduurzamingsopgave en bijbehorende aanpak in kaart samen met Aedes-adviseur Duurzaamheid Dolf Neilen.

De roadshow trekt dit najaar langs alle bestuursnetwerken van corporatiedirecteuren omdat regionale samenwerking noodzakelijk is voor het halen van het einddoel: alle corporatiewoningen in Nederland CO2-neutraal in 2050. Deze forse verduurzamingsopgave vraagt om maatwerk: niet iedere oplossing werkt overal in Nederland even goed.

Samen met Aedes onderzoeken de netwerken de mogelijkheden van samenwerking. Niet alleen tussen corporaties onderling, maar ook met gemeenten, netbeheerders en energieleveranciers. Samenwerkende corporaties kunnen ook collectief marktpartijen benaderen voor het ontwikkelen van innovatieve technieken. Samen bereiken we meer.

Deze Roadshow De Routekaart is een volgende stap in het thema Verduurzaming van de Vernieuwingsagenda. Uitgangspunt is kennisdelen en goede voorbeelden uitlichten.

Foto: Peter Venema

tekst: marjon van weersch