Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 5-2018

Beeldreportage

VIERDE DAG VAN HET HUREN

2 minuten leestijd

In wijken, dorpen en steden in heel Nederland organiseerden zo’n 50 woningcorporaties in oktober 2018 de vierde Dag van het Huren. Uiteenlopende activiteiten waren een mooie aanleiding om huidige en toekomstige huurders te ontmoeten. Variërend van op de koffie bij huurders, een Led’s bingo tot een nieuw wereldrecord cream tea party met 1.000 huurders tegelijk. Motto dit jaar: een duurzame relatie.

Iedere corporatie vulde de Dag van het Huren op haar eigen manier in. Zo zette 3B Wonen in Bergschenhoek huurders met een groene en duurzame tuin in het zonnetje. In Boxtel konden 55-plussers zich bij Woningstichting St. Joseph oriënteren op een nieuw huis op een speciaal voor hen georganiseerde woonmarkt. In Vlaardingen trakteerde Waterweg Wonen oudere huurders op een broodje Brandweer: samen met de brandweer gaven zij uitleg over brandveilig wonen.

In Alphen aan den Rijn vestigde Woonforte tijdens de Dag van het Huren het nieuwe wereldrecord cream tea party samen met 1.004 huurders. De medewerkers van Woonforte brachten scones met jam en clotted cream en thee rond en gingen tussen de huurders aan tafel zitten voor een praatje.

De Kernen in het Maas en Waal-gebied organiseerde een dag rond de vraag wat mensen nodig hebben om goed te kunnen wonen. Met een aantal regionale samenwerkingspartners ontvingen zij 300 huurders in Appeltern voor een gezellige en informatieve dag.

Zo’n 400 huurders in Hoogeveen, Meppel en Steenwijk kregen bezoek van medewerkers van Woonconcept. Die kwamen langs voor een praatje en om een klein presentje te brengen.

De fuserende corporaties Beter Wonen Vechtdal en De Veste grepen hun aanstaande fusie aan om samen Dag van het Huren te organiseren. In recreatiepark de Beerze Bulten viel er voor de bezoekers veel te beleven: van paardentram tot indoor speeltuin Giga Konijnenhol. En bezoekers konden informatie krijgen over bijvoorbeeld de Energiecoach, het Zorgpunt, en de huurdersorganisaties. 

Mozaïek Wonen was in Gouda en Moordrecht op zoek naar ideeën van huurders die bijdragen aan een leefbare buurt. Ondertussen hielpen medewerkers van de corporatie met snoeien en het opruimen van zwerfafval.

In Alkmaar koppelde Woonwaard de dag aan Dag van de Duurzaamheid en maakte tijd voor een goed gesprek met bewoners over dit thema. Zo was er een voorproefje te zien van een plastic-recyclewerkplaats en speelden ze met huurders de Led’s bingo. Winnaars gingen naar huis met een pakket ledlampen.

Corporaties werken hard aan het verduurzamen van de woningen van miljoenen mensen. Daarbij houden zij rekening met de wensen en behoeften van de huurders. De Dag van het Huren bood ook dit jaar weer een mooie gelegenheid om huurders, buurtbewoners en belangrijke samenwerkingspartijen kennis te laten maken met de corporatiemedewerkers en het goede werk dat zij doen.