Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 4-2019

Achtergrond

Vijfde Dag van het Huren

2 minuten leestijd

Met de hashtags #trotsophuren en #dagvanhethuren brachten corporaties in oktober 2019 de (goede) dingen die ze doen en waar ze trots op zijn onder de aandacht van een breder publiek. Veel corporaties gebruikten deze dag ook om met hun huurders te praten. Een greep uit de activiteiten.

Iedere corporatie die meedeed aan de Dag van het Huren deed dat op haar eigen manier. Bij Sité Woondiensten gingen 40 medewerkers in Doetinchem de buurt in om met huurders onder andere te praten over hun contact met de buren.

Op verschillende plaatsen in Katwijk en Rijnsburg stonden medewerkers van Dunavie klaar om antwoord te geven op vragen van bezoekers.

De Kernen en De Goede Woning Neerijnen verwelkomden in Ophemert 200 huurders voor een high tea en een praatje.

Mozaïek wonen ging op vijf locaties in Gouda en Bodegraven met bewoners aan de slag om de buurt nog mooier te maken. Daarnaast organiseerden zij een lunch voor en door bewoners.

Mooiland stelde haar kantoor in Grave open voor huurders. Zij konden langskomen om vragen te stellen en van alles te ontdekken over duurzaam wonen.

UWOON opende samen met de huurdersraad in winkelcentra in Harderwijk, Ermelo en Elburg pop-op-vestigingen. Huurders en belangstellenden konden er terecht met hun vragen over huren, zonnepanelen, onderhoud en leefbaarheid in de wijk.

In Roermond organiseerde Wonen Limburg een verhalenfestival. Een statushouder vertelde hoe hij probeert een plekje in onze maatschappij te krijgen, mensen vertelden over het werk in de mijnen vroeger en een rapper over zijn leven in Nederland.

Woningbouwvereniging St Willibrordus hield in Wassenaar een informatiemarkt, onder andere voor starters op de woningmarkt.

In wijken in Meppel, Hoogeveen en Steenwijkerland gingen medewerkers van Woonconcept op bezoek bij huurders.

En in Breda was theesalon De Struck open, een tweede thuis voor wijkbewoners en huurders van WonenBreburg.