Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 4-2021

Binnenkijken

‘Mijn eigen plekje hier is heel belangrijk voor mij’

Belinda Vink woont in een gerenoveerde flat van Triada in Vaassen

1 minuten leestijd


‘Dit is een oudere flat die ze 2 jaar lang hebben verbouwd om alles mooi en energiezuinig te krijgen. Dat sprak mij wel aan. Er zitten een paar heel nieuwe systemen in. Ik heb bijvoorbeeld muurverwarming. Het werkt in de gang inmiddels goed, maar in de kamer zijn er nog wat kinderziektes. Het verwarmingsbedrijf weet nog niet zo goed hoe het werkt, dus je moet wel engelengeduld hebben. Een keer heb ik gevraagd of ik een flesje whisky bij ze kon komen halen, haha. Toen was het echt koud in huis. Gelukkig heb ik wel warm water. De rest komt vast ook goed.

Mijn eigen plekje, hier, in dit appartement, is zo waardevol voor mij. Ik ben dit jaar gescheiden en kom uit een koophuis met veel grond. Een flat betekende inleveren, maar ik ben er heel blij mee. Ik zit hier goed en veilig met mijn jongste dochter van 19.

Ik werk sinds mijn scheiding bij een bedrijf dat luchtkanalen maakt. Ik heb leren puntlassen, gewoon lassen en metaal stansen. Ik ben de enige vrouw op de werkvloer, maar ik vind het leuk, de dagen vliegen voorbij. Op maandag werk ik niet, dan komen mijn kleinkinderen. Dat is zo’n feest! Misschien dat ik over een paar jaar een huis met een tuin probeer te krijgen, maar voorlopig zit ik hier prima.’

Tekst: Renée Sommer, Foto: Martin Waalboer