Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 4-2020

Ondertussen in

Biggekerke

Levensloopbestendige woningen

1 minuten leestijd

In oktober is woningcorporatie Zeeuwland begonnen met de bouw van deze vier zeer energiezuinige levensloopbestendig woningen. En nu zijn ze al zo ver klaar dat de oplevering waarschijnlijk eind van dit jaar is.

Zeeuwland ontwikkelt deze woningen speciaal voor huurders van wie de kinderen het huis uit zijn en die nu op zoek zijn naar een wat kleinere woning. De belangrijkste kamers zijn op de begane grond. Zo kunnen bewoners hier lange tijd blijven, ook als ze bijvoorbeeld slecht ter been worden.

Prefab-concept
De nieuwe woningen staan op de funderingen van gesloopte woningen. Dit was mogelijk doordat ze prefab zijn geleverd en veel minder zwaar zijn dan de oude. Met het prefab-concept kunnen corporaties snel nieuwe woningen bouwen van goede kwaliteit en tegen een betaalbare prijs.

De woningen zijn zeer energiezuinig dankzij goede isolatie, vloerverwarming, driedubbelglas en een goede kierdichting. Verder hebben de woningen zonnepanelen en mechanische ventilatie. Alle materialen die zijn gebruikt bij de bouw zijn duurzaam en onderhoudsarm.  

Foto: Evert van Moort

tekst: natasja verheij