Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 3-2019

Slimmer en beter voor elkaar

Deur open met je mobiel

2 minuten leestijd

Woningcorporaties werken aan goed en betaalbaar wonen in Nederland. Dat doen ze door samen te werken en te innoveren. Dit keer deze voorbeelden:

1. Helderheid over schoonmaak
2. Cijfers op één plek
3. Zoektocht naar betaalbaar wonen
4. Zelf een bestuurder zoeken en vinden
5. Slimme verhuisketens dankzij computermodel
6. Deur open met je mobiel
7. Bliksemsnel akkoord voor verduurzaming
8. Virtuele corporatiemedewerker komt eraan

80 internationale studenten die huren bij De Key in Amsterdam hebben geen sleutel meer nodig. Zij openen de elektronische sloten van het pand en hun woning met hun smartphone.

De Key verhuurt veel gemeubileerde kamers aan internationale studenten. Hier zijn soms wel vijf keer per jaar bewonerswisselingen. De uitgifte van sleutels is dan een tijdrovende klus. De studenten maken voor allerlei zaken al gebruik van een speciale app. De keyless toegang tot hun woning is daaraan toegevoegd.

Ook bedrijven die toegang moeten hebben tot het pand, zoals het schoonmaakbedrijf of monteurs voor lift en cv, kunnen via een smartphone naar binnen. Voor hen kan de toegang worden beperkt tot bepaalde tijdstippen en plekken. Het risico dat een moedersleutel kwijtraakt is hiermee verleden tijd.

Scheelt veel tijd
De Key is vorig jaar begonnen met 5 woningen en heeft de pilot nu uitgebreid tot alle 80 kamers in het studentencomplex. In deze bestaande woningen moesten de sloten worden vervangen. ‘Dat is dus wel een investering’, zegt Warner Thijssen. ‘Maar het scheelt ons erg veel tijd in het beheer.’

De Key gaat het systeem ook nog testen bij nieuwbouw. Er zijn backup-systemen ontwikkeld voor het geval stroom of wifi uitvalt of als een telefoon leeg of kwijt is.

Meer weten? Mail Warner Thijssen van de Key.

tekst: christine van eerd