Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 3-2019

Slimmer en beter voor elkaar

Cijfers op één plek

1 minuten leestijd

Woningcorporaties werken aan goed en betaalbaar wonen in Nederland. Dat doen ze door samen te werken en te innoveren. Dit keer deze voorbeelden:

1. Helderheid over schoonmaak
2. Cijfers op één plek
3. Zoektocht naar betaalbaar wonen
4. Zelf een bestuurder zoeken en vinden
5. Slimme verhuisketens dankzij computermodel
6. Deur open met je mobiel
7. Bliksemsnel akkoord voor verduurzaming
8. Virtuele corporatiemedewerker komt eraan

Het nieuwe Aedes-datacentrum biedt meer cijfers over de sociale huursector op één plek. Zo maakt u snel een analyse over verschillende thema’s. Van vergrijzing, leefbaarheid en statushouders, tot huurprijsbeleid, voorraad-ontwikkeling en verduurzamingsplannen.

Wilt u weten hoe de keuze voor zonnepanelen is verdeeld in Nederland? Of hoe sterk de Energie-Index, betaalbaarheid of vergrijzing per provincie of gemeente verschilt? U vindt het in het datacentrum.

U vindt er op regionaal niveau ook kaarten en grafieken van en over de sector. Met het datacentrum wordt het voormalige Aedes-benchmarkcentrum fors uitgebreid met CBS-, WoON-, DPI en meer DVI- en Shaere-data. De cijfers over de sector zijn overzichtelijk en goed vindbaar dankzij een zoekfunctie. Het is ook mogelijk om de cijfers visueel te maken en te downloaden. Daardoor kunt u ze gebruiken in een rapportage of presentatie.

Het datacentrum biedt cijfers over de bedrijfsvoering en activiteiten op het gebied van leefbaarheid, betaalbaarheid, vastgoed en duurzaamheid. Het Aedes-datacentrum heeft een openbaar deel met algemene cijfers. Voor corporaties is er een afgeschermd deel met uitgebreidere informatie. Dit is alleen toegankelijk voor corporaties met een inlog. 

Nieuwsgierig? Houd vanaf 24 september Aedes-datacentrum in de gaten.