Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 3-2017

Ondertussen in

Terneuzen

Groener en ruimer

1 minuten leestijd

Meneer Ruijten (in het gestreepte T-shirt) kan bijna zijn spullen verhuizen naar zijn nieuwe huis in Lievenspolder in Terneuzen. Maar eerst is hij nog druk aan het klussen: de vloer in de woonkamer moet nog gelegd. Meneer Van Hofwegen – een van de buurtbewoners – helpt een handje.
Ze woonden eerder ook al in deze buurt, in verouderde woningen die woningcorporatie Clavis inmiddels heeft gesloopt, 117 in totaal. Beide heren wilden graag in de buurt blijven en wonen nu in twee van de 95 betaalbare en zeer energiezuinige nul-op-de-meterwoningen. In een klankbordgroep denken buurtbewoners mee over de vernieuwing van de wijk en de woonomgeving.

Straks is het hier allemaal veel groener en ruimer van opzet dan vroeger. Clavis is al sinds 2003 in kleine stapjes bezig met Lievenspolder. Eerder zijn, samen met de gemeente, 140 woningen vervangen door 12 nieuwe sociale huurwoningen en een brede school. Omdat Clavis woningen sloopt in deze krimpende regio, hoeft zij minder verhuurderheffing te betalen aan het Rijk. 

tekst: margriet pflug, foto: jan de carpentier