Volgend artikel
Aedes-Magazine editie 2-2018

Mensen en Wonen

‘Fijn dat mijn woning geen drempels heeft’

2 minuten leestijd

Mevrouw Koornneef (100) brengt veel tijd door in haar woning in Wijchen. Daarom is het prettig dat het er ruim is en er geen drempels zijn. Toch heeft ze tips voor Talis, de ‘huisbaas’.

‘Zet jij even koffie? Twee schepjes graag. Dan eet ik intussen even mijn boterham op. Ik woon hier nu vijf jaar. Ik ben blij met een dak boven mijn hoofd. Het is een licht en ruim appartement. Een comfortabele woning is belangrijk. Zeker als je 100 bent, want ik kom niet heel veel buiten. Op maandag komen vier medebewoners Rummikub spelen. Dat doen we dan hier in de keuken. Op donderdag ga ik naar de handwerkclub. Op vrijdag zing ik in een koor. Een koorlid komt me halen en brengt me weer thuis. De kapper en pedicure komen aan huis. Ik heb vrij uitzicht en heb altijd zon. Toch zit ik nooit buiten want het waait daar altijd. Misschien kan de huisbaas daar iets aan doen? Een wandje plaatsen bijvoorbeeld. En ik heb ook wat lekkage. Verder ben ik erg tevreden hier. Het is fijn dat mijn woning geen drempels heeft. Anders had ik hier niet kunnen blijven wonen. Ik zit sinds een jaar in een rolstoel. Ja, ik kan wel even staan hoor, om wat uit de kastjes te pakken, maar niet heel erg lang. Ik krijg twee keer per dag hulp bij het aantrekken van mijn steunkousen. Verder doe ik alles zelf, zoals de wekelijkse boodschappen. En ik kook nog zelf, hoewel ik een hekel heb aan schillen. Meestal kook ik eerst gewoon alles met schil en trek die er daarna vanaf, veel makkelijker.... Wil je ook een bakkie?’

Foto: Claudia Kamergorodski

Mevrouw Koornneef (100) woont in een seniorencomplex in Wijchen gebouwd in 2012. Zij huurt haar appartement van 73 vierkant meter van woningcorporatie Talis. Het huis heeft een WOZ-waarde van 180.000 euro.

tekst: yvonne witter